Son Dakika Haberler

​BÖLÜM 2: Hazırlıklar başladı

Eklenme Tarihi: 28.09.2022 - 16:20

Artık çantalarımızı hazırlama vaktiydi...

​BÖLÜM 2:  Hazırlıklar başladı
Safariye uygun, haki veya bej renk çok cepli safari gömleği ve rahat pantolon, su ve çamura dayanıklı rahat pabuç, akşamları Kenya soğut olduğundan kazak, mont, güneşten korunmak için gözlük, şapka, güneş kremi, ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar, gerektiğinde atıştırmalık damak lezzetimize uygun yiyecekler…

Eğer tercihiniz Türk Hava Yolları ise fazla zorluk yaşamıyorsunuz. 21 Ağustos 2022 Pazar günü Saat 12.35’de Konya’dan THY’nin tarifeli TK 2037 sefer saylı uçağı ile İstanbul’a hareket ettik.  Türk Hava Yolları, İstanbul Uluslararası havaalanı dış hatlar terminalindeki ‘THY Lounge’da bizi beş saat misafir edip çok güzel ağırladıktan sonra, Kenya’nın başşehri Nairobi Jomo Kenyatta Uluslararası hava alanına gitmek üzere hareketlendik.  Türk Hava Yollarının tarifeli TK 637 sefer sayılı uçağı ile İstanbul Uluslararası hava alından 21.08.2022 Pazar günü saat 20:15 de havalandık. 6 saat 30 dakikalık uçak yolculuğu sonrası saat 02.45 de  Nairobi havaalanına indik.

Havaalanında körükten çıkıp salona geçince önümüzdeki “karıbu” yazısının “Hoş geldiniz” manasına geldiğini öğrendik.  Pasaport kontrol ve ülkeye giriş işlemleri kısa sürdü ancak onun öncesinde aşı kontrolleri ve kontrol edenlerle diyaloglar zaman aldı. Kenya’ya giriş işlemlerinden sonra saat 03.00 gibi havaalanı çıkışında ekibimizle buluşup tanıştık. Tura, İstanbul’dan 8 arkadaşımız daha katılmıştı. Toplam 11 kişi idik.  Rehberimizle birlikte 12... Bizi bekleyen özel minibüsümüz ile hareket ettik.

Eğer Avrupa’ya veya kutsal topraklara gidecekseniz gruplar çok fazla olabiliyor. Ama tercihiniz Kenya ise gruplar az oluyor. Tabi farklı bir coğrafyada olduğumuzun bilincinde olduğumuz için biraz heyecan oldu.  Rehberimizin kısa bilgilendirmesinin ardından,  Nairobi Sheraton otele geçtik. Bizim konaklayacağımız otel safari alanında Nairobi’ye 250 km uzaklıkta orman ve dağ içindeydi.

Peki, Sheraton otele neden gelmiştik? Rehberimiz “ Konaklayacağımız otelimize ve safari alanına 250 km yolumuz var, saat 07.00’de yola çıkacağız. 4 saat burada kahvaltı yapıp dinleneceğiz” dedi. Neden sorusuna “Çünkü şehirlerarası yollarda saat 07.00’den önce seyahat etmek yasak. Güvenlik için polis izin vermez, biz şu anda havaalanı bölgesindeyiz” dedi.

Otelde çok güzel açık büfe kahvaltımızı uzun uzun yaptık ve istirahatten sonra 22.08.2022 Pazartesi saat 07.00’de safari için bize tahsis edilen ve tekrar geriye gelip uçağa bininceye kadar bizimle olacak olan iki safari 4X4 dağ aracına altışar kişi binerek hareket ettik.

Resmi adı ‘Kenya Cumhuriyeti’ olan bu ülke hakkında edindiğimiz kısa bilgileri paylaşmak isterim. Kenya, yüzölçümü ve nüfus olarak Türkiye’nin üçte ikisi büyüklüğünde… 60 milyon nüfusa sahip olan ülkenin yüzölçümü 582.646 km².  Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan bir ülke olan Kenya,  Etiyopya, Somali, Tanzanya, bir kısmı Victoria Gölü ile olmak üzere Uganda ve Güney Sudan ile sınır. Ülke nüfusunun yaklaşık; %82’i Hristiyan,  %12 Müslüman. Kalan yüzde 6’lık nüfus ise çeşitli yerel dinlere sahip veya dinsiz… 



Konya'dan Kenya'ya videosunu izlemek için tıklayınız
 
Türkçe العربية English