Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Bizi Sevr noktasına geri döndürmeye çalışıyorlar'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Biz İstiklal Savaşı'nı da malımızla, canımızla vermişiz. Yastığımızın altında yatan doları ne için saklarız, kara günler için. Bundan daha kara gün var mı? 77 düvel etrafımızı sarmalamış, bizi Sevr noktasına geri döndürmeye çalışıyorlar. Bu kara günden el ele çıkacağız." dedi.

’Bizi Sevr noktasına geri döndürmeye çalışıyorlar’
İstanbul Down Sendromlular Derneğince, bir restoranda düzenlenen organizasyona Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, özel sporcular ve dernek temsilcileri katıldı.

Topçu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de engellilerin devlette pek çok kademede istihdam edildiğini belirterek "İş ve sosyal hayatta yer buluyorlar. Ancak yeterli mi? Değil. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Engeliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamaya bakarsak onun en çok önemsediği konuların başında bu durum geliyor. Bir millet, kadınlara, yaşlılara, çocuklara, engellilere verdiği önemle medeniyet sahibi olarak anılır." dedi.

- "Mücadele sürüyor"

Türkiye'nin ikinci İstiklal Savaşı'nı verdiğini ifade eden Topçu, şunları söyledi:

"Geçmişte dedelerimizin Çanakkale'de, Sakarya'da Dumlupınar'da belli bir düşmanı vardı. Maşaları bir taneydi. Yunan ordusunu karşımıza dikmişlerdi. Çoluk çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık ama şimdi neyin nereden geleceği belli değil. Etnik terörle bizi kırk yıldır uğraştırdılar. Şimdi bir de FETÖ ile din maskeli bir terörle, iliklerimize kadar sızmış... Biri çıkmış Allah diye ağlamış. Hepimiz doğru şeyler söylüyor demişiz, bir gece bir baktık ki 15 Temmuz'da üstümüze kendi jetlerimiz bomba yağdırıyor, kendi helikopterlerimiz kurşun sıkıyor. Neticede Allah'a hamdolsun milletin iradesiyle onu da defettik ama mücadele sürüyor."

Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolarları bozdurun" çağrısında bulunduğunu hatırlatarak "Ben yürekten bütün milletin destekleyeceği kanaatini taşıyorum. Biz İstiklal Savaşı'nı da malımızla, canımızla vermişiz. Yastığımızın altında yatan doları ne için saklarız, kara günler için. Bundan daha kara gün var mı? 77 düvel etrafımızı sarmalamış, bizi Sevr noktasına geri döndürmeye çalışıyorlar. Bu kara günden el ele çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Adana'daki öğrenci yurdunda çıkan yangına da değinen Topçu, şunları söyledi:

"Niye bizim yurtlarımızda çocuklar yanıyor? Niye bizim binalarımız güvensiz? Demek ki kurumlarımız çürümüş. Kurumlar çürüyünce içi de çürümüş. Onun için bir an evvel şu anayasa milletin iradesine sunulmalı. Peşine Başkanlık sistemi... Ama bunların hiçbiri yetmez, bütün kurumlarımız resetlenmeli, yeniden formatlanmalı. Neye göre formatlanmalı? Medeniyet değerlerimize göre. İnşallah, bütün bunlar sanıyorum ki önümüzdeki günlerde hem milletimizin iradesi ve ferasetiyle hem de bu devleti idare edenlerin ferasetiyle yerine gelir."

- "Beş dernek birleşeceğiz"

İstanbul Down Sendromlular Derneği Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay ise Samsun, İzmir İstanbul, Kosova ve İsviçre'den misafirleri Ankara'da ağırladıklarını söyledi. TBMM'yi de ziyaret ettiklerini anlatan Tuncay, şunları kaydetti:

"Sosyal politikalar anlamında bugüne kadar down sendromlu bireylerin bir eylem planıyla hayatın içine tam anlamıyla girmesi, eğitimde, istihdamda sosyal hayatta yer alması adına 81 ilde bir çalışma yapacağız. Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Yalçın Topçu Onursal Başkanımızla bu işi birlikte yürütüyoruz. Beş dernek birleşeceğiz. İstanbul, İzmir, Samsun, Malatya ve Elazığ derneklerimizle Türkiye Down Sendromlular Dernekler Federasyonunu kurup 2017'de eylem planımızı başlatacağız." 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English