Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hurda araca 240 bin lira harcadı

İzmir'in Tire ilçesinde, çürümeye terk edilmiş 1955 model klasik otomobil, yaklaşık 240 bin lira harcanarak, eski ihtişamlı günlerine döndürüldü.

Hurda araca 240 bin lira harcadı
İzmir Klasik Otomobilciler Dernek Başkanı Murat Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yaşın üzerindeki otomobillerin "klasik otomobil" kabul edildiğini belirtti.

Yaşları nedeniyle bazıları hurda hale gelen bu otomobillerin, klasik otomobil merakı sonucu adeta fabrikadan yeni çıkmış hale geldiğini belirterek, "Bunun en güzel örneklerinden birini Tire'de gördük. Tire'deki sanayi sitesinde tesadüfen bulunan eski bir otomobil, yapılan restorasyon çalışmalarının ardından göz alıcı bir otomobile döndü." diye konuştu.

Bir klasik otomobil tutkununun, yaklaşık 4 yıl önce satın aldığı aracın, dernek aracılığıyla ulaşılan doğru ustalarca eski görüntüsüne kavuşturulduğunu aktaran Akarsu, şöyle devam etti:

"1955 model üzeri açık bir araç çok kötü bir durumda, atıl durumdayken alınıp yenilendi. Her tarafı dökülüyordu. Klasik parçaları tabiri caizse iğneden ipliğe ABD'den geldi. Restoresi 3 yıl sürdü ve sonuçta Türkiye'deki sayılı araçlardan biri oldu. 80 bin dolar (yaklaşık 240 bin lira) civarında bir rakam harcandı. Bugün ABD'den bu kalite bir araç ithal etmek istersiniz 100 bin dolar civarında ödemek zorunda kalırsınız."

Akarsu, otomobilin aynasından direksiyonuna, boyasından döşemelerine, motorundan camlarına kadar elden geçirildiğini dile getirerek, bazı parçaların ABD'den gelmesi için 5-6 ay beklendiğini söyledi. Akarsu, araçtaki her parçanın fabrikadan çıktığı günle aynı olduğunu vurguladı. 

- "Ustalar İngilizce bilmeli"

Türkiye'de klasik otomobillere merakın son yıllarda yükseliş gösterdiğini dile getiren Akarsu, bu nedenle klasik otomobil fiyatlarının da her geçen gün arttığını belirtti.

Akarsu, yeni otomobillerin sahip olduğu teknoloji ile sürücüsüne büyük kolaylıklar ve konfor sunduğunu dile getirerek, "Ama klasik otomobil ilgisi artıyor. Bu araçlar insanların geçmişe duyduğu özlemi ifade ediyor. Aile büyükleri bu araçları kullanmış. Bu nedenle o araçları yollarda görmek insanların içindeki heyecanı artıyor." ifadelerini kullandı.

Bu araçların restorasyonun uzmanlık gerektirdiğini vurgulayan Akarsu, herkesin klasik otomobil ustası olmadığını dile getirdi. Bu araçlarla ilgilenen ustaların, klasik otomobil ABD'den parça siparişi için iyi düzeyde İngilizce bilmesi gerektiğini ifade eden Akarsu, doğru parçanın siparişinin önemini vurguladı. 

Parçaların takılması ve boyanmasının titiz bir çalışma istediğini belirten Akarsu, bu nedenle ustanın çok sabırlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English