Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kıbrıs’ta Tatilinizi Planlarken Gezilecek Yerler Rehberi

Kıbrıs’ta Tatilinizi Planlarken Gezilecek Yerler Rehberi

 

 

Kıbrıs gezilecek yerler konusunda ziyaretçilere keşfedilecek pek çok yer sunar. Ada, tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle, yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakır. Tatilinizde Kıbrıs ve çevresini konforlu bir şekilde gezebilmek için Kıbrıs Araç Kiralama hizmetinden faydalanabilir; bütçenize ve zevkinize uygun bir aracı seçerek konforlu bir gezinin tadını çıkarabilirsiniz.

Antik kentleri, masmavi berrak denizi, göz alıcı plajları ve doğal güzellikleriyle Kıbrıs’ta benzersiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kıbrıs gezilecek yerler listesi size tatiliniz için harika fikirler verebilir. 

Tarihi Zenginlikler ve Doğal Güzelliklerle Dolu Kıbrıs 

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Kuzey Kıbrıs gezilecek yerler konusunda, ziyaretçilere birçok farklı seçenek sunar. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kıbrıs’ta başta Girne, Lefkoşa, Gazimağusa olmak üzere gezilip görülecek çok sayıda turistik rota yer alır.

Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs’ta sosyal hayattan gastronomiye, mimariden ülke kültürüne kadar pek çok detayı keşfedebilir ve konaklama açısından konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Kıbrıs’ın neyi meşhur, Kıbrıs’ta nereler gezilir  gibi soruların yanıtlarını bulabileceğiniz bu yazımız, size dopdolu bir Kıbrıs tatili için harika fikirler verebilir.

Lefkoşa: Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Başkent

Lefkoşa Kıbrıs gezilecek yerler listesinin ilk sırasında yer alır. Başkent Lefkoşa, Kıbrıs’ın tüm güzelliğini içinde barındıran ve özellikle kültürel dokusunun derinliği ile hayranlık uyandırır. Geleneksel tarihi dokusunu modern şehircilik anlayışı ile buluşturan Lefkoşa gezilecek yerler konusunda son derece zengin bir şehir olarak dikkat çekiyor. Cami, kilise, katedral, müze, kale, han ve benzeri pek çok tarihi yapıyı Lefkoşa’da keşfedebilirsiniz.

Girne: Eşsiz Plajları ve Tarihi Dokusuyla Bilinen Bir Liman Şehri

Kıbrıs gezilecek yerler Girne şehri ile daha da zenginleşiyor. Bir liman kenti olan Girne, limanı ve kale surları ile göz dolduruyor. Yemyeşil bitki örtüsü, ormanlık alanları, narenciye bahçeleri ve geniş ovalarıyla doğal güzellikleriyle öne çıkan Girne’de portakal çiçeği ve yasemin kokuları eşliğinde harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Kıbrıs gezilecek yerler planınızı Girne Kalesi ve Girne Limanı ile başlatıp, Bellapais Manastırı, Aziz Hilarion Kilisesi, Barış ve Özgürlük Anıtı, Alagadi Plajı, Girne Amfi Tiyatro, Karaoğlanoğlu Şehitliği ile gezinize devam edebilir; Kuzey Kıbrıs sınırlarında yer alan ve İngiliz esintileri taşıyan mimari yapılarla Karaman köyünü ziyaret ederek keyifli bir Girne gezisi yapabilirsiniz.

Bellapais Manastırı: Kıbrıs'ın Tarihine Işık Tutuyor

Fransızca “belle paix” sözcüğünden gelen ve “güzel yer” anlamına gelen Bellapais, adının hakkını sonuna kadar veren bir köy olarak karşımıza çıkıyor. Girne’nin güneyindeki Beşparmak Dağları’nın eteklerinde yer alan bu köy huzurlu ve sakin atmosferiyle dikkat çekiyor.

Köyün en önemli mimari yapısı olan Bellapais Manastırı, Gotik mimari özelliklerini taşıyor. 13. asırda inşa edilen bu manastır ihtişamlı yapısıyla göz kamaştırır. Kapıları, kuleleri, duvar resimleri ve diğer özellikleriyle dikkat çeken Bellapais Manastırı Kıbrıs’ın köklü tarihine tanıklık ediyor.

Salamis Antik Kenti: Tarihi Anıtların İzinde Bir Yolculuk

Kıbrıs gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip olan Salamis Antik Kenti, ziyaretçilere antik dönemin büyüleyici atmosferini sunuyor. Bronz Çağı sonlarında kurulan Salamis Antik Kenti’nde gymnasion, tiyatro, Roma Caddesi, Roma Hamamı, Yağ değirmeni, Campanopetra Bazilikası, St. Epiphanios Bazilikası, Agora, Zeus Tapınağı gibi önemli yapıları gezebilir, tarihi bir yolculuk yapabilirsiniz.

Karpaz Yarımadası: Doğanın Kucağında Saklı Bir Cennet

Karpaz Yarımadası, Kuzey Kıbrıs gezilecek yerler listesinde görülmeye değerdir. Kıbrıs’ın en doğu ucunda yer alan Karpaz Yarımadası, tarihi ve doğal güzellikleri ile tatilinizi daha keyifli hale getirir. Göz alıcı plajları, endemik bitki türleri ve nadir kuş türleri, deniz kaplumbağaları, yaban eşekleri, altın rengindeki kumsalları, turkuaz renkli denizi, Apostolos Andreas Manastırı ile öne çıkan Karpaz Yarımadası, tatilinize farklı bir renk katabilir.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English