Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Umutlandıran toplantı

21 Ekim 2016
İlk duyduğumda ihtiyat ile yaklaşmıştım. Hatta tedirgin de olmuştum. 1990’lı yıllarda İslami ekonomi modelin umudu Kombassan’da neler oluyordu?

Her kuruluşta çeşitli dönemlerde değişimler, değişiklikler olabilir, ancak bu sefer Kombassan Holding’e başkan olarak seçilen kişi, Konya olarak bize uzak birisi gibi geldi… Ali Rıza Alaboyun’u siyasetçi olarak tanıyordum ama Kombassan ile ilgisini bilmiyordum. Belki de bu bilmezlik beni tedirgin etmişti.

Dostumuz Alparslan Yeşilkaya arayıp da, bugün yapılacak olan “basın ile tanışma toplantısına” davet edince, endişemizi bertaraf etme adına sevindik. Ve toplantıyı dikkatle takip ettik.

Alaboyun, selefleri Haşim Bayram ve Haşim Şahin’e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Haşim Bayram’a şifa dileklerinde bulundu.  Bizi memnun eden taraf, bir kenarda unutulmuş bir şekilde bırakılan Haşim Bayram hocanın hatırlanmış olmasıydı. Zira Kombassan demek Haşim Bayram demekti. Haşim Bayram’ı anmadan yapılacak bir ilk toplantı mutlaka eksik olacaktı.

Alaboyun 3 dönem milletvekilliği yapmış, kısa bir süre Enerji Bakanlığına getirilmiş ve sonrasında bakan yardımcılığı görevi üstlenmiş tecrübeli bir politikacı. Politikacı kimliğine diyecek bir sözümüz yok. İşadamlığı kimliği için ise şimdiden bir şey söylemek yanlış olur. Yoğurt yiyişine bakmak gerekir.

Ancak ilk izlenim olarak dünyayı tanıyan, içi dinamiklerden haberdar, ekonomiye yabancı olmayan bir profil çizdi. Konya’ya, Kombassan’a da uzak birisi değil. Hatta içinde birisi. Önceki dönemden başkan Haşim Şahin’le birlikte çalışacaklar. Bu, önemli bir avantaj. Yani, yönetim içerisinde bir sorun bulunmuyor. Sadece taze bir kan ve yeni bir başlangıç olarak düşünülebilir.

Anladık ve gördük ki, Kombassan’daki “unutulmuşluk” yeni dönemde silinecek gibi. Yeni başkan Alaboyun, ısrarla bunun altını çizdi. “28 Şubat sürecinde değiliz. Bu kuruluş 28 Şubat sürecinde çok yara aldı. Ancak dimdik ayaktayız ve Türkiye’nin en büyükleri arasındayız. Geçmişe vefalıyız. Haşim Bayram da, Haşim Şahin de bu kurumun hafızaları. Onlardan istifade edeceğiz. En kısa sürede Haşim Bayram hocamızı ziyaret edeceğiz. Yeni yatırımlar için çalışmalarımız sürüyor. Küçük yatırımcımızı memnun etme adına gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Özellikle kâğıt ve rulman sanayinde uzmanlaşmış, Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan bir kadroya sahibiz. Enerji yatırımları üzerindeki çalışmalarımız sürüyor.” Gibilerinden konuştu yeni başkan. Endişelerimizi yok ettiği gibi, umut da verdi.

Konuşmaları arasındaki bir cümle dikkatlerimizi çekti. “Büyüklerimize danıştık.” Bu büyüklerin kim olduğu herkesin merakını celp etti. Sorulan bir soruda cevabını bulmaya çalıştık. Net olmazsa da biz bu büyükleri, şu anda ülkemizi yönetenler olarak algıladık.

Kombassan yeni bir geleceğe yelken açıyor. Mazisini bir kenara bırakmadan. Yeni yönetim kadrosuyla, Yeni Türkiye yolunda, sırtını sağlama alarak.  Başkan Alaboyun ve ekibine başarılar dilerken, Kombassan’ın eski ihtişamlı günlerini özlediğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English