Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Rakipte Manaj Olunca...

28 Sunday 2024

Geçen hafta evinde Alanya karşısında alınan mağlubiyetle kağıt üzerndeki hesaplamalarda derin sapma oluşan Konyaspor için Sivasspor karşısında telafi mücadelesi olacaktı. 


Ligin sonu yaklaştıkça stresi artan maçların oynanacağı haftalarda puan almak önem kazanır ve oyunun önemi yok olur. Sivasspor maçı da bu türden bir mücadeleydi Konyaspor için...


Rakibinin kazanma zorunluluğuna uygun bir düşünce ile sahaya çıkan Sivasspor kalesini yoğun bir korumaya alıp Konyaspor'un yapacağı hatalardan yararlanma düşüncesiyle hareket etti.


Konyaspor ise fazlasıyla temkinli ve sabırlı oynamayı ana düşünce olarak belirlerken bunu topu ayağında tutma ve garanti pas etkinlikleri ile rakip üzerine gitmeye çalışsa da kalabalık rakip defansta gedik açmakta fazlasıyla zorlanıyordu.


Her iki takımında maç için yaptığı bu kurgu ve planlamalar pozisyon açısından kısır bir mücadelenin oluşmasına sebep oluyordu.


Her ne kadar kısır olsa da Konyaspor üç kez gole yaklaştığı ve öne geçme fırsatı bulduğu pozisyonlar vardı. Özellikle Sambu'nun kafayla aktardığı ama Ndao'nun çok yakından kalecinin üzerine attığı şutun gole dönüşmemesi büyük talihsizlikti...


Galibiyet mükemmel olurdu ama alınacak bir puan da çok anlamlı büyük katkı sağlayacak puan olacaktı.


Son dakikalarda rahat pozisyonda topun gittiği bölge olarak da herhangi bir tehlikenin olmadığı rakibin uzun topuna savruk bir şekilde kafaya çıkan Damjanoviç'in sebep olduğu faulde kullanılan atışın barajdan dönüp ikinci şans ile golü bulması Konyaspor için yıkım oldu.


Bir tarafta yaptığı gereksiz bir hareketle rakibe fırsat sunan Damjanoviç, diğer tarafta Konyaspor'u teslim alan Manaj var...

Rakip takımların oynadığı maçların Konyaspor'un lehine olacak şekilde sonuçlanması bir teselli oluşturacaktır. Pazartesi günü Karagümrük takımının kazanamaması Konyaspor'a büyük avantaj getirecektir. Nereden bakarsak bakalım Konyaspor'un kazanması gerekliliği ortada...


Ligde kalma mücadelesi öyle duruma geldi ki 39 puanla belki ligde kalan takım olacak... Tam ligde kaldım diyebilmek için gatanti puanın ise 42 olacağını düşünüyorum. Konyaspor iki galibiyet alıp bu işi bitirmeli... Hangi takımdan nasıl bir oyunla alırsa alsın iki galibiyete ihtiyaç var.


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English