Son Dakika Haberler

BÖLÜM 4: Karantina Adası’na gidiyoruz

Eklenme Tarihi: 11.10.2022 - 11:37

Gezimizin bu bölümünde bir ada var...

BÖLÜM 4: Karantina Adası’na gidiyoruz
Paçaları sıvıyoruz, ayakkabı ve çoraplarımızı elimize alıyor bembeyaz kumda dizimize kadar suya girerek az ileride bizi bekleyen teknemize biniyoruz.

Yarım saatlik deniz yolculuğundan sonra adaya çıkıyoruz. Adada köleler için hapishane yapılmış ama bu hapishanede hiç kimse mahkum olarak kalmadığını ve Sarı Humma vakaları için karantina istasyonu olarak kullanıldığını öğreniyoruz. Bu yüzden adanın diğer bir adının “Karantina Adası” deniliyor. 

Bu hapishane şimdilerde müze olarak hizmet veriyor. Adada artık turizm amaçlı kullanılıyor ve adada 200 yaşında olanların bile olduğu yüzlerce dev kaplumbağalar yaşamaktadır.

Kaplumbağaları bize verilen yeşilliklerle besliyor, tavuz kuşlarını izliyor ve adadan aynı yolla ayrılıyoruz. 

Tatil beldesindeki otelimize ulaşmak için aracımızla bir saatlik bir yolculuğa başlıyoruz.

Yol kenarında şehirleri, köyleri, kasabaları görüyoruz. Yol kenarındaki bir mescidin yanından geçerken ikindi namazını kılmakta olan kalabalık bir cemaatin secdeye gittiği gözlerimize takılıyor mescidin büyük penceresinden. Tamamen yeşillikler içinde gidiş bir geliş bir şeritli yolla nihayet yolculuğumuz bitiyor ve otele giriş yapıyoruz. 

Otelimiz “Pwani Mchangani” bölgesinde, bizim Antalya Belek bölgesi gibi, Hint Okyanusunun kenarında bulunan otellerden birisi.

Otel Zanzibar’lı iş adamlarının ancak işletemedikleri için Alman Genel Müdür getirmişler o yönetiyor. Odalarımıza yerleşiyor ve etrafı keşfe çıkıyoruz.

Otel çok lüks konsepte hazırlanmış bahçeye ve bahçedeki ağaçlara, çiçeklere, yeşilliklere çok özenle bakılıyor, sahil deki kum bembeyaz, Atlas Okyanusunu izliyoruz, güneş batmak üzere olduğundan denize yarın gireriz diyor ve ayaklarımızı sahile yavaş yavaş vuran tertemiz suya sokuyor etrafın güzelliklerini izliyoruz.

Biraz istirahatten sonra Dünya standartlarındaki otel restaurantına geçerek, havuz ve deniz arasına kurulu sahnede yerel sanatçıların ama maalesef İngilizce söylenen şarkılar eşliğinde sunulan akşam yemeğimize geçiyoruz, yemekte grupla değerlendirmeler yapıyor ve dinleniyoruz.



Zanzibar videosunu izlemek için tıklayınız



Türkçe العربية English