Son Dakika Haberler

BÖLÜM 6: “Hakuna Matata”

Eklenme Tarihi: 11.10.2022 - 11:57

Bize “Hakuna Matata” diyorlar, sonra öğreniyoruz ki bu bizdeki merhaba yani benden sana zarar gelmez...

BÖLÜM 6:  “Hakuna Matata”
 
Afrika ülkelerinin çoğu sömürülmüş olmanın sonucu çok fakirdirler. Ancak Zanzibar’da durum dahada acıdır. Zira çok fakir bir ülke ama tropikal tatil adasıdır. 

Müslüman bir ada, bir tarafta çok lüks tatil beldeleri diğer tarafta bu tatil beldesinin bitişiğinde (Otelimizde bunu gördük ve gözlerimize inanamadık) kabile seviyesinde bir yaşam ve aynı seviyede alışveriş yerleri.

İçiniz acıyor dayanamıyorsunuz. Bitişikte Avrupalılar çok lüks tatil yapıyor, sahilde bitişiğinde aç yerliler onlara bakıyor. Otelin plajında yerliler bir şeyler satmak için bize yaklaşıyorlar. Otel güvenlik görevlisi bir şeyler söylüyor uzaklaşıyorlar o anda ben o yerliler “selamünaleyküm” diyorum. Bizim Müslüman olduğumuzu görünce seviniyorlar ve bize yaklaşmak istiyorlar.

Plajda bir muhabbet başlıyor. Otelin bahçe duvarının dibindeki sokağa bizi davet ediyorlar. Sokak uzunca bir cadde sağlı sollu dükkanlar var. Dükkân dediğimiz yerler 4-5 m2 ve üstü çalı çırpı ile kapatılmış yan tarafları bezlerle bölünmüş dükkanlar. Yerlilerin duruşları, kıyafetleri yüzünden kendimizi güvende hissetmiyoruz. Adamların durumu çok tehlikeli gözüküyor, ama çok sıcak kanlılar çoğu Müslüman hepsi bize “Hakuna Matata” diyorlar, sonra öğreniyoruz ki bu bizdeki merhaba yani benden sana zarar gelmez, herşey yolunda problem yok, no problem gibi anlamlara geliyormuş. İki gün boyunca bu sokak insanları ile haşır neşir olduk. Ne satıyorlarsa almaya çalıştık.  
Artık gezinin sonuna gelmiştik. Gece yarısı otelden ayrıldık. Geldiğimiz yoldan bir saatlik seyahat ile hava alanına geldik. Pasaport kontrolünden sonra saat 03 de THY nın TK0605 sefer sayılı uçağı ile havalandık. Bir saat sonra uçağımız Tanzanya’nın en büyük şehri Darusselam uluslararası hava alanına indi. (Tanzanya’nın başşehri Dodoma’dır. Dodoma ve Darüsselam tabir caizse bizim İstanbul ve Ankara gibidir.) Biz yerimizden ayrılmadık. İnenler bineneler güvenlik işlemlerinden sonra 05 de İstanbul’a doğru havalandık.

THY uçağımızdaki 9 saat süren çok güzel bir yolculuktan sonra ertesi gün öğleyin saat 12 de İstanbul hava alanına indik. Konya bağlantılı uçağımız 18:50 de olduğundan o saate kadar iç hatlar Lounge’da THY bizi misafir edip TK 2038 sefer saylı uçağımıza iletti. 27 Ağustos 2022 saat 20 de Konya hava alanına inerek bir seyahatimiz daha böylece tamamlandı. Tekrar başka bir seyahatte buluşmak üzere…
 


Zanzibar videosunu izlemek için tıklayınız



Türkçe العربية English